HVA ER PERFEKSJON?

Definition of perfect:
 - having no room for improvements

Jeg vet ikke hva jeg skal si til det. I mine øyne er dette så utrolig på hue. Perfekt er et ord vi bruker positivt. Det er et ord man hører mest i forhold til utseende. ''Åh, du er så perfekt!!! Skulle ønske jeg så ut som deg''. Jeg skulle ønske jeg levde på en tid hvor bare det å kunne spise seg mett og kle seg varm var perfeksjon. At ordet ble brukt til slike ting istedet for å påpeke noens utseende. Når perfeksjon i disse dager blir brukt om mennesker som har tatt operasjoner for å se ut som dukker blir jeg nesten bare provosert. Jeg ser så mange utrolig fine mennesker som går i disse ''operasjonsfellene'' og som ender opp som å ser helt grusomme ut. Jeg tror vi alle kan se, hvis vi bare ser godt nok etter at det er en avhengighetssak. At dem som begynner med å ta småoperasjoner og noe botox senere ender opp med å gjøre større operasjoner. Så er det også noen som går all in og kjører på med alt mulig på en gang. Jeg synes ikke det er noe galt i å kjøre på med litt en litt finere nese om man først må operere nesa for å kunne puste ordentlig. Men det er fremdeles noe som skjærer inni meg og gir signaler for at det er noe galt med det. Vi er skapt sånn vi er og sånn er det vi skal være. Eller? Å forandre små ting er noe flesteparten gjør i løpet av levetiden, og det synes jeg er fint for dem som blir fornøyd og mer glad i seg selv i dette. Jeg liker meg selv. Jeg er ikke perfekt. Men det å like seg selv er perfeksjon synes jeg. Jeg trenger ikke å se ut som en dukke, og jeg trenger ikke å ha en fantastisk kropp. Så lenge jeg trives med meg selv så er det helt ypperlig. Jeg er ikke glad i min egen kropp hver dag. Ingen liker følelsen av å ikke få på seg favorittjeansen, ikke heller jeg. Men jeg hiver heller i meg en pose chips enn å gjøre noe jeg ikke liker. Som å trene rompa av meg og spise salatblader. Det er ikke meg. Jeg kommer ikke til å løpe rundt omkring superfornøyd fordi jeg spiser skyr istedet for nudler. 

Idealet om å være perfekt handler ikke om å legge seg under kniven eller å få spøyter inn i ansiktet. Det handler om å like seg selv og sitt eget utseende. Man trenger ikke å elske seg selv hver dag. Så lenge jeg av og til kan hive på meg en kjole og noen løsvipper og tenke ''fy faen jeg ser bra ut'' så det perfekt nok for meg. 

Jeg vil dele en video som åpnet øynene mine. Kan bare si det sånn: skrekken for å noengang putte noe unaturlig i kroppen min er høynet noe vanvittig mye. Jeg holder meg til hårfjerning og sminke. Sånn for alltid. Denne videoen fikk jeg frysninger av. Man trenger ikke lese en dritt av det jeg har skrevet. Men se denne filmen. 


11.09.2014   TEMA   1 kommentar

SOMMERKROPP MEG I RÆVA

Å HERREMINGUD NÅ ER JEG LEI AV ALT DETTE KROPPSMASET! Hvor lang tid vil det ta før denne dumme ''trenden'' er over? Uansett hvor faen jeg går så finner jeg enten bilder av sånne syke kropper, salater og de (JÆVLA IRRITERENDE) sitatene eller så er det sånne teite trenings og kostholdsplaner. Vet dere hva jeg gjør mens jeg skriver dette? Spiser chips og drikker brus. Vet dere hva annet jeg har spist idag? Is. Og jeg gir fult faen. Greit nok å ville ta vare på helsa si. Greit nok å ville se smashing ut. Greit nok å ville trene. Men gud, er det mulig å roe ned alt det maset som tydeligvis følger med? 

Jeg har egentlig alltid har tålig bra selvtillit. Føler meg verken feit eller stygg. Føler meg nå heller ikke som superhot da. Jeg har mine perioder hvor jeg føler jeg alltid har folk rundt som bryr seg, hvor jeg føler at kroppen min faktisk er fin, hvor jeg føler at håret mitt er fint - lettere sagt hvor jeg føler meg BRA. Og det kommer også perioder hvor jeg plutselig føler meg helt omvendt. Men uansett hvordan jeg føler meg, verken jeg har det bra eller ikke, forandrer det ikke hvordan andre ser på mitt utseende med mindre jeg faktisk har endret det. Da jeg var liten (5-6-7 klasse) hadde jeg utrolig dårlig selvtillit. Den ble egentlig bare bedre og bedre med åra, men bra var den ikke. Følte meg både feit og stygg. Alt med meg var galt. I MITT HODE. Ingenting var galt med meg da, og ingenting er galt med meg nå. Jeg tror egentlig at alt dette sommerkroppdrittet ligger oppi hodet på hver og en. At jenter i 13-årsalderen som veier litt over 40 kg skal føle seg feite er så drøyt at jeg har ikke ord. Dette presset her er så mye verre enn det som var før. Dette med at alle modeller er så tynne og pene og retusjert osv. Fordi da visste alle bedre. Vi visste liksom uansett at det var fake. Men nå som jenter som ikke engang har fylt 15 år føler at de må trene for å oppnå det som nå har blitt standardkroppen (altså tynn, fit, muskler osv) det synes jeg er så sinnsykt kleint. 


Oi, der bulte det visst ut litt valpefett. FAEN MÅ TRENE. Ånei. Stemmer. Jeg gir jo faen.

Jeg sier ikke at trening er en negativ ting - tvert imot. Hadde jeg bare ikke gitt så jævla faen hadde jeg sikkert trent selv. Trening er en veldig positiv ting! Det er bare grunnene til de fleste som begynner å trene som irriterer meg. ''Kom igjen Ellen, vi går å tar 60 squats så vi får sånn fin rumpe! De 5 glosene vi må øve på til imorgen tar vi etterpå!'' Skjønner dere tegninga? Håper virkelig det ikke bare er jeg som tenker sånn. Selv hater jeg å trene. Jeg forakter til og med ordet. Men å dra på zumba eller aerobic eller noe i den duren, det er faktisk gøy. Det kunne jeg gjort. Det å måtte slite seg opp å ta tusen armhevninger hver dag og spise ertestuing fordi en føler man må og ikke har lyst, det blir galt i mitt hode. 

ALLE ER FINE PÅ SINE EGNE MÅTER! Tren fordi du vil, ikke fordi du må. 


08.07.2013   TEMA   3 kommentarer

JB IRRITASJON

GREIT VI HAR SKJØNT DET! BIEBER VAR I NORGE OMG WÆÆ

Har seriøst ikke ord for hvor høyt irritasjonsskalaen min har økt gjennom disse tre dagene Justin Bieber var i Oslo. Greit, han er kjekk. SKIKKELIG kjekk. Men for satan, han er jo et jævla menneske! At alle disse ''belieberne'' ikke klarer å styre seg selv bare de hører navnet hans. Spør dere selv, hva faen hadde dere gjort hvis det hadde kommet tusenvis av mennesker og omtrent teltet utenfor hotellet deres? Ikke nok med det, men hallo, han er faktisk på jobb! En tour er en jobb, ikke en ferie. Når han da sliter stompen av seg for å gi fansen sin 3 flotte konserter, skal dere jævla norske fjortisser selvfølgelig stille dere utenfor hotellet hans (om det i det hele tatt var det hotellet). Jeg synes direkte synd på gutten. Det er jo ingen fred å få! Han kommer til hotellet, og vil bare legge seg og slappe av. Det er jo faen meg drøyt at det står tusener av skrikejenter utenfor hotellet hans da? Er det virkelig ingen fiber i kroppen deres som IKKE er egoistiske?

ÆRLIG TALT. Jeg hadde digget å få møte han jeg også, men hadde jeg sett han på gata (lite sannsynlig) så hadde ikke jeg løpt skrikende bort til han og hoppet på han. Det er direkte flaut at folk faktisk har guts nok til å gjøre det. 

Ikke nok med det, men nyhetene og nettavisene har jo tatt HELT av! Noen av headlinerene jeg ble helt sjokkert av: ''Vet du hvor Justin Bieber er? Send inn bilder'' og ''Her befinner belieberene seg nå'' og ''Bieber ble smuglet ut av konsertene''. SMUGLET?? Er dere virkelig så jævlig egoistiske? At gutten søren meg må bli smuglet til konsertene sine? Hva faen? Tenk at han ikke en gang kan gå å kjøpe seg en brus alene.. Jeg blir lei meg.

Jeg er stolt over landet vårt. Men dette er virkelig kleint. KLEINT. Menneskerettighetene blir jo skyvd rett i dass! Og dere norske beliebere er jo faen meg GALE! 

Jeg synes han skal få lov til å gå ute i gata akkurat som en vanlig person. Han har gjort så utrolig mye bra for fansen sin, organisasjoner og kreftsyke barn. Han elsker fansen sin. Men han driver jo ikke å stalker dere, hopper på dere og skriker etter dere? Det er jo direkte skummelt å få vilt fremmede mennsker etter seg på den måten, men selvfølgelig noe han sikkert har vent seg litt til. Vil ikke kalle meg selv en fan da, jeg liker jo ikke musikken hans noe særlig. Men syns han har en nydelig stemme, og et hjerte av gull. At folk også da fokuserer på at han røyker hasj og blir sure på papparazzier som har skjedd 2-3-4 ganger i forhold til de tusen andre fine tingene han har gjort. Husker dere Avalanna? Så utrolig gjort av han. 

Så til dere som parkerte ræva utenfor the thief, klikka på crewet hans, kaller han homo, løper etter han og ALT DET DER. Jeg er jævlig flau på deres vegne :-)Forresten, til dere som er One Direction fans. Er enda flauere over dere. Hade.


19.04.2013   TEMA   5 kommentarer

DEN NYE TRENDEN

Hei! Akkurat nå befinner jeg meg i en stor og deilig dobbeltseng hos mine besteforeldre i Bergen. Flyturen igår var en time forsinket, og jeg holdt seriøst på å henge meg.. Vi fikk ikke spist middag før midnatt igår, haha. 

Det jeg tenkte å snakke om er denne nye trenden. Det er jo alltid en eller annen trend som går, og den endres jo med tiden. Denne trenden som foregår nå synes jeg egentlig er helt merkelig. Vi har gått fra slengbukser til clip-on extensions og nå? TRENING. Hvis du skal være den hotteste og mest trendy personen i byen så skal du ha medlemskort på treningsenter, fine treningsklær, en blogg proppfull med bilder av jenter i undertøy med ordentlig strutteræv og helt flat mage og en instagramprofil med masse sitater som: ''never give up'' og ''if you want it, work for it''. 

Jeg sier ikke at folk må slutte og trene fordi denne trenden er teit. Men se hva den gjør med oss? Jeg sitter ikke å leser blogger for å se bilder av kropper jeg rett og slett ikke orker å oppnå selv. Eller for å få oppskriften på sunne vaffler med havremel. Eller for å se hvilke slags egendesigna nikesko som er kulest å trene med. Og iallefall ikke for å se hvordan man kan trene ræv hjemme i stua.

Før i tiden var det hot med litt flesk med kroppen. Marilyn Monroe, Birgitte Bardot og alle de originale ikonene hadde alle flesk. FLESK ER FINT. Jeg sier ikke at å være slapp og feit er bedre enn å trene for å få en god helse og en fin kropp. Og for all del, dere som trener hver dag for å oppnå et mål: BRA FOR DERE. Men for faen, det sitter mennesker med depresjoner fordi de har forskjellige typer spiseforstyrrelser som de sliter med å bli kvitt. Og uansett hvor de går, kommer det alltid et bilde av en perfekt person, med en perfekt kropp i ført svette, rosa treningsbh og et jævla sitat slengt på bildet. Hva tror dere det gjør med disse menneskene?

Jeg kjenner opptil flere mennesker som trener mer i uka enn det jeg selv gjør i året.  Eline, Ernst og Taulant er tre av dem. Men deres grunn til å trene er ikke for å se bra ut i undertøy. Eline trener for det første fordi hun liker det. For det andre for å bli bedre enn hun allerede er i håndball og for det tredje fordi hun har gjort det så lenge jeg kjent henne. Hun er også opptatt av god helse forsåvidt jeg vet. For hun sitter å knasker nøtter på skolen og lager proteinpannekaker til frokost. Ernst har en skinnende framtid i amerikansk fotball og trener omtrent hele tiden for å bli så god som han kan i sporten han elsker. Og jeg har en jævlig intens følelse av at han kommer til å være på tv-skjermer verden rundt om noen år som en spiller på et kjent lag i Amerika. Taulant har alltid vært tynn, og trener for å bli stor. Han trener for å legge på seg. Og det er det ikke alle som gjør. Han trener faktisk hver eneste dag, og det er å jobbe for et mål. Og disse tre menneskene har ingen blogg full av kleine sitater og halvnakne kropper. 

Jeg sier ikke at jeg ikke vil ha en prikkfri kropp. Hadde greit sagt ja til det. Men jeg er fornøyd sånn som jeg er og jeg liker å spise usunn mat og slække på sofaen hele dagen. Sånn er jeg bare! Og jeg skal ikke skifte min instilling for å få en finere kropp. Da hadde jeg heller gjort det for å få en bedre helse om jeg hadde hatt problemer med det. Jeg er ikke feit heller. Jeg har flesk. Og jeg liker flesket mitt. Jeg står ikke naken foran speilet mitt og tenker: helvette skulle ønske jeg hadde hatt flatere mage og rundere ræv. Jeg tenker: HELVETTE hvor fin kropp jeg har i forhold til at jeg aldri trener. Det er et under at jeg ikke er smellfeit. 

Jeg syns i bunn og grunn at denne trenden er KLEIN. KLEIN KLEIN KLEIN. I alle tilfeller hvor ikke målet med å se på prikkfrie kropper er fordi man er 100% instilt på at man skal jobbe for å oppnå den kroppen på bildet. Det er altfor teit å legge ut bilder av fine kropper og skrive: I GONNA DO IT BECAUSE I CAN BLABLABLABLA. Også sitter man med en flakse brus og en pose chips på bordet og eter mens man sjekker innlegget for skrivefeil. Tren fordi du vil, ikke fordi du må. Haha, vet ikke om dere har sett det heller men jeg har jo selv en kategori på bloggen som heter trening. Der har jeg et innlegg hvor jeg da for noen mnd siden skulle begynne å trene for fult. HAHAHAHAHAHAHAHAHA. Seriøst jeg ler av meg selv. Etter det innlegget trente jeg en time med yoga, og det var det. Men det som er greia her folks, er at i det innlegget jeg la ut var det ikke bilder eller sitater. Det var bilder av sunn og god mat og bilder av min egen kropp. Og jeg skrev også der at jeg liker kroppen min.

Hva skjedde med ''Every body is beautiful''? Jeg har jo selv prøvd å sette meg inn i en sånn treningsfase. Men jeg slutter fordi jeg ikke gidder, fordi jeg liker ikke å bruke time på time i å løpe på en 3D-mølle. Og ta en zumbatime eller å trene aerobic har jeg ingenting imot, fordi det er GØY. 

VÆR FORNØYD MED KROPPEN DIN. TREN FORDI DU VIL. Ikke fordi denne trenden sier at du ikke har noen unnskyldning for å ikke trene. Faen heller altså. Det eneste positive her er at noen får bedre helse og at Nike tjener grovt med ekstra penger.


16.02.2013   TEMA   5 kommentarer

hva skjer med polititet?

Ville fortelle dere om noe som skjedde nå nylig, rettere sagt fredag. Jeg og kjæresten min var en tur i byen rundt 10 tiden, for å kjøpe et eller annet. Vi parkerte ved kiwi i Lillesand, og satt der en stund. Plutselig kommer det en mann med rifle på ryggen og spørr om røyk. Han fikk selvfølgelig et nei. Vi visse han hadde blitt anmeldt, men politiet kom aldri. 

Dette synes jeg ikke gir noen mening i det hele tatt. Tenk på all den skaden han kunne gjort. Det kunne helt mulig blitt en ny 2207 massaker. Han kunne vært en stor fan av Breivik, og på all den tiden han hadde før politiet i det hele tatt hadde giddet å komme, kunne han skutt ned halvparten av menneskene som var i sentrum. 

Dette irriterer meg. Etter 2207 BURDE virkelig politiet ta seg sammen. Om folk ringer å sier at det er en slosskamp i sentrum, at det noe som i det hele tatt er litt mistenkelig burde ikke politiet nøle om å komme en gang. Det er faen ikke normalt å gå rundt beruset med rifle på ryggen midt i byen heller. Han kunne vært en like syk jævel som Breivik. 

Dessuten, så vet de fleste at politiet ikke bryr seg så mye om facebookangrep og andre ting, med mindre det er veldig seriøst. Betyr det at resten som har blitt angrepet, bare litt mindre alvorlig ikke burde telles? Dette leste jeg om på Sophie Elise sin blogg.

JEG synes, helt fult og helt ærlig at politiet her i Norge burde ta seg sammen. Jeg vet at det er tilfeller det politiet ikke burde bli blandet inn i det hele tatt. Men tenker de virkelig, at det er bare tilfeller som er kjempealvorlige som burde bli tatt hånd om? ALLE tilfeller det personer trenger politiet inn i bildet burde bli tatt hånd om. Og hvis de ikke har noen mulighet til å hjelpe, kan de iallefall si det på en ordentlig måte. 


04.04.2012   TEMA   Ingen kommentarer

KONY 2012


10.03.2012   TEMA   Ingen kommentarer

pomeranian

Hei! sorry for no blogging, men har vært på hovden og der er det helt ubrukelig nett.

Har tenkt i det siste, og har opprettet et lite mål for meg selv. Blir jo 18 om et år og litt til, og på den tiden imellom vil jeg spare til en ny liten venn, en hund! Vil ha en hvit pomeranian valp! Grunnen er vel at jeg elsker hunder, og det er jo haugevis med gode grunner for å ha hund. Man lærer hunden opp til å oppføre seg og slikt, mens man selv lærer nye ting ved å ha hund. Har jo en her hjemme, nydelig golden retriver tispe som heter nemi, og hun er den snilleste hunden. En sånn følelsessmittetende hund. Hun føler det samme som eierene gjør.

Men jeg vil ha enda en liten hund til! En pomeranianhund er noe jeg har hatt lyst på lenge, men har ikke vært bombesikker før nå. De er selskapssyke dyr som vil si at de ELSKER å være med folk, og blir fort veldig glad i eierene sine. Pluss at de er helt uimotståelige...

Er ikke helt sikker på om jeg vil ha hel eller halvrase. Kommer jo ann på hva den andre halvdelen er.. Den øverste er iallefall hel. Sååå fine!


04.03.2012   TEMA   Ingen kommentarer

om å bli påvirket

Jeg tror jeg har vent meg godt til å bli påvirket av andre, iallefall når det kommer til utseende. Da jeg gikk i 8.klasse (jeg går 1. vgs nå) så begynte jeg å blogge. Grunnen har jeg nevnt her mange ganger, og det er fordi jeg begynte å lese Ulrikke Lunds blogg. 

Det som jeg likte mest med henne, var håret hennes. Kort, og lysblondt. 
 

å gud, hvor jeg hadde lyst på det håret!  På denne tiden hadde jeg mellomblondt hår, ned til brystene ca. Ganske langt iallefall. Men en dag.. så klippet jeg meg. Akkurat som Ulrikke Lund. Jeg ville nærmest være henne. Farget det platina, og begynte å kle meg som henne. Kjøpe like klær, og sånne ting. 

Tror jeg aldri har angret på noe ang utseende, mer enn det. Selv synes jeg at jeg så grusom ut. Prøvde så hardt å se fin ut, at jeg så bare jævlig ut. Da jeg begynte i 9.klasse ville jeg se ordentlig, så jeg farget håret brunt. Var på ''bedringens vei''. Lot håret vokse ut, farget det mørkere og mørkere.  Kjøpte extensions, og begynte mitt lille prosjekt med brynene mine. Hadde alltid lyst på finr bryn, med en liten hakk. Det har jeg jo nå, og liker dem. Da jeg begynte i 10.klasse, så fant jeg ut at jeg ville bli megselv 100%! Så jeg farget håret mitt blondt igjen. Tok flere uker før det ble fint. Men jeg ble fornøyd. Kjøpte nye extensions, to ganger. Og har nå en farge på håret mitt som jeg er fornøyd med. Er fornøyd med meg selv, slik jeg er nå! Så alle sammen! Vær fornøyd med deg selv, og ikke la andre jenter, eller forbilder sitt utseende påvirke deg! 


22.10.2011   TEMA   Ingen kommentarer

min fjortisperiode

hva er vel ikke jenters liv uten en fjortisperiode? BORING! det er tiden hvor du kan gjøre teite og tragiske ting, kle deg jævlig og sminke deg som om du ikke gjorde annet. for da har du den unnskyldningen med deg resten av livet, ''det var min fjortisperiode''. helt ærlig, uten kødd.. så tenkte jeg ikke over at jeg var fjortiss når jeg var det. haha.. men når jeg ser tilbake nå er det ingen tvil. var skamfjortis fra 7.klasse til 8.klasse ca, og så helt forjævlig ut. 

kledde meg enten i skikkelig ''voksne klær'', eller det vil si prøvde å kle meg. eller så gikk jeg i joggebukser, hoodies, sneakers og ganske enkelt bare svære klesplagg. pluss at jeg brukte et par tonn med sminke.

ÆSJÆSJÆSJ.

hvordan var deres fjortissperiode?


09.10.2011   TEMA   2 kommentarer

HAR DU INSTAGRAM?

Er du glad i fotografi, og har iPhone eller iPod touch, skaff deg Instagram. Det er helt amazing fotoapp hvor du kan redigere og poste bilder. Du kan også følge andre, og holde deg oppdatert på venners, kjedisers og andre folks bilder. Har du ikke Instagram, kan du laste det ned gratis i App Store.

Og hvis du har; følg meg! Heter julievs. Følger tilbake alle som følger meg

Noen av mine bilder; .har du instagram? 


08.08.2011   TEMA   3 kommentarer

no affence

men herregud å teite noen av dere er. altså, for å si det mildt, jeg gir blanke faen. noen av dere sier at jeg er så teit og barnslig som lager et innlegg fordi noen har kopiert et av mine innlegg. og noen av dere mener at slik kopiering ikke er ulovlig. jeg vedder på at dere er enten venner av hun som kopierte, eller bare unge og ikke har fått det inn enda. når dere begynner på ungdomsskolen og skal skrive fagtekst, er du nødt til å skrive kilder om du har tatt fakta fra et sted eller kopiert noe. 

dere vet så JÆVLIG lite om saken. jeg blir flau over kommentarene til visse av dere. seriøst, skjerp dere. ingen liker å bli kopiert av. et lite tips er å vite fakta før dere buser ut med de kommentarene deres. men men, har iallefall noe å le av. 

hahahaha herregud. 


24.05.2011   TEMA   2 kommentarer

copycat? noen har kopiert et av mine innlegg.

da jeg sjekket kommentarene mine idag, så fikk jeg øye på ei som hadde sett at noen hadde kopiert DETTE innlegget fra bloggen min. det innlegget jeg skrev om rebecca black's sang, ''friday''. synes det er så utrolig teit, og barnslig. og ikke minst, ulovlig kopiering. denne jenta hadde ikke vist til at jeg har skrevet det,og det blir jeg bare
irritert over. 

ikke nok med det, men jeg bestemte meg selvfølgelig for å fortelle henne at det var ulovlig. da fikk jeg tilbake at hun hadde ikke kopiert, hun hadde skrevet med sine egne ord. 


her har jeg tatt prt sc, for å vise dere. det som er merket, er ORDRETT det jeg skrev. 

det er helt greit at hun mener det samme som meg, men å kopiere det, er absolutt ikke greit for meg. så lenge hun redigerer og skriver at det er mitt innlegg, så er det helt ok. så til dere andre som driver å kopierer fra andres blogger og publiserer det som det var deres egen tekst, det er ulovlig. 

noengang opplevd dette selv?22.05.2011   TEMA   34 kommentarer

verdens styggeste sang?

okei, det jeg hater med denne er teksten, videoen og den derre stemmen hennes som etser seg til hjernen, likedan som sangen. 

teksten: okei, for det første. ''everybody's rushing'' javel, du gjør ikke det? du står jo helt stille. ''gotta catch my bus'' bussen kommer aldri, du sitter på i bilen til en av vennene dine. ''which seat can i take?'' DET ER BARE ETT SETE LEDIG!!!!!!!! hele teksten er bare oppramsing av hva hun gjør på en fredag. ''yesterday was thursday'' nehei tuller du. ''tomorrow is saturday and sunday comes afterwards.'' seriøst? det visste jeg ikke, fortell meg mer!! 

videoen: herregud, bare se den så skjønner du hva jeg mener.

og den jævla stemmen og sangen som ETSER seg til hjernen!! hører du den en gang, kan du den plutselig utenat og synger på den hele tiden! så løper du inn i en vegg og vurderer selvmord for å fjerne den.

hvilken sang synes dere er verdens styggeste?


14.05.2011   TEMA   5 kommentarer

fra gård til kjøleskap

var inne på valmira sin blogg for litt siden, og så denne videoen. jeg slet meg gjennom hele, og drukner nesten i mine egne tårer. dette er noe av det jævligste jeg har sett. jeg skjønner ikke hvordan det er mulig! 

så jeg tenkte, vi mennesker vi trenger proteiner og slikt, noe som vi får av kjøtt. og verden hadde vært et veldig annerledes sted, og helt sikkert mye vanskeligere uten kjøtt tilgjegelig. det er jo en del vegetarianere, men de fleste av oss er ikke det, og spiser kjøtt flere ganger om dagen. derfor synes jeg at det er utrolig viktig at vi er klar over hvordan kjøttet vi kjøper og spiser blir produsert. 

dette er vel omtrent den verste måten å produsere kjøtt på. jeg skjønner ikke helt hvorfor de torturerers så utrolig, og blir tvunget inn i bur som er mindre enn dem selv, eller som er stappfult fra før. hvorfor de ikke heller blir avlivd på en måte slik at de ikke vil føle noe smerte. i denne videoen ser vi hvordan noen gårder handler med dyr. de slår de til døden, kutter strupen, koker dem, svir inn i skallen dems, lar dem leve i sin egen avføring som rekker opp til knæra, og slik lever de hele livet til de blir kuttet opp i biter, puttet i bokser og esker, puttet en prislapp for 40 kroner og solgt i butikker. 

det er jo så mange flere valg enn dette! jeg tviler på at et liv som vegetarianer hadde vært noe for meg, mens jeg ser bare ikke grunnen til hvordan de avliver dyrene. et skudd i hodet - ingen smerte. et liv i et trangt bur, aldri syn til dagslys, aldri puste inn frisk luft, og bli avlivd på disse måtene på videoen - ekstrem smerte. tenk deg, dyr har følelser akkurat som oss. hva om du hadde bodd i et bittelite rom med så mange i samme rom som deg at du må stå oppreist og ikke kan bevege deg. du ser aldri sola, du puster aldri frisk luft. så blir du kokt, kuttet opp, hengt og drept for så å bli spist. eller hva om kjæledyret ditt hadde blitt behandlet slik? katten din, hunden din? jeg har både katt og hund, og jeg hadde virkelig ikke greid det. 

nå er det kanskje ikke så ille som dette i norge, men det vet jeg ingenting om. de fleste har vært i utlandet, hvor de har fått servert retter med kjøtt, og det er jo noe kjøtt som er importert. 

jeg sier ikke slutt å spis kjøtt for det er jævlig ille å gjøre, men jeg oppfordrer ALLE til å se denne videoen for å vite hvordan kjøtt blir produsert forskjellige steder. 

så du videoen? hva synes du om den? 


11.05.2011   TEMA   5 kommentarer
hits