MEDIA OG KOMMINIAKASJON

Jeg tenkte jeg skulle lage et lite innlegg ang. linjen jeg går på. Nemlig fordi det er endel som spør meg om hvordan det er osv. Noen fordi de vurderer å begynne, noen fordi de bare er interreserte i å begynne. Så da kan jeg jo bare si til de gå inn på bloggen min å les om det! Så får jeg flere lesere. Lurt eller hva.

Jeg går nå andre året mitt på Møglestu VGS i Lillesand. Kan vel egentlig oppsummere de to åra med noen stikkord: vennskap, nye venner, råkule lærere, utrolig mye gøy, arrangementer, utrolig lærerikt, og til tider altfor mye stress. Selvom vgs 1 og 2 er ganske slapt på media på vår skole. Gruer meg til neste år. Boho. 

1 VGS. 

I første klasse gikk jeg i 1MKB med en drøm av en klasse minus 1-2 mennesker vi godt kunne bytta ut. No offence.

WEB
Vi begynte med HTML/web i notepad eller hva det heter. For dere som ikke vet hva jeg snakker om er det bare et blankt ark hvor du skriver ned masse dritt og kan lagre det i det formatet du vil. Så vi lærte alt grunnarbeidet før vi gikk videre til Adobe Dreamweaver. Dette faget er ikke akkurat favorittfaget mitt, men det er faktisk utrolig hvor mye jeg har lært av å putte bokstaver og tegn sammen til en nettside. Husker jeg også fikk tre 6'ere på en nettside jeg lagde om meg selv. GØØØY! Vi lærte også litt med flash, men det gikk ikke jeg så mye mer videre med. 

FOTO
Vi hadde kontaktlæreren vår, Oddis som noen av oss kaller han i fotofaget. Han er utrolig kul og grei, og vi hadde det alltid gøy med foto! Men vi gikk ikke så veldig inn på dette med kamerainstillinger. Vi lærte veldig mye om forskjellige temaer, kategorier og historie innen foto i teoritimene da. Noe som kommer ganske godt med. I praksistimene var vi helst ute og tok bilder, hvor vi hadde en oppgave på siden om hvordan bildet skulle planlegges innenfor kategorier og slike ting.  Var også mye analysering.

LYD
I lyd hadde vi den nåværende kontaktlæreren vår som er en av mange norske som mener at jenter ikke bæsjer, hahahah. Utrolig snill og kul og er en dere som vil gå på media burde håpe dere får som lærer. Vi lærte også mye basic i lydtimene. Vi begynte med dubbing, lærte mye om formater og redigeringsprogrammet Adobe Audition. Vi hadde også radioprogram, som jeg suger på men syns jeg ganske gøy. 

GRAFISK 
Selvom karakterene mine ikke er på topp i dette faget, mest pga levering etter frist, er dette faktisk et av mine favorittfag! Men til tider hater jeg det også. Liker ikke å jobbe i Adobe Illustrator og Adobe InDesign, som er de to hovedprogrammene vi bruker i grafisk. Vi bruker også veldig mye Photoshop da. Her på vi oppgaver som å lage fine julekort, reklameplakater, invitasjoner og sånne ting. Mange gøye oppgaver, og mange kjedelige. Men kan love dere at oppgavene ble gøyere i andre klasse! 

JOURNALISTIKK
Mitt mareritt av et fag. Mye på grunn av oppgavene vi får. Er mye gøyere når vi kan velge hva vi vil jobbe med. I første klasse var det en overflod med tv-repotasjer. Alt i alt var det aldri et favorittfag, og det er det fremdeles ikke. Men jeg lærte faktisk en GOD del, ettersom læreren var veldig flink til å gjenta omtrent alt.

PTF
Faget over alle fag! I dette faget kan vi gjøre HVA VI VIL innen media. Vi kan ta bilder, lage nettsider, lage radioprogram JA u name it. I første klasse var jeg med eline på alle PTF-periodene untatt 1. Og jeg tror vi hadde 7 gjennom det året. PTF perioden varer gjennom ca. 1 måned, også har vi presentasjon på slutten av måneden. Det er et utrolig gøy fag hvor vi får masse frihet og det er veldig lett å få en god karakter hvis man bare vil. Jeg har aldri fått mindre enn en 5'er på PTF.

2VGS

I år har vi blanda sammen klassene, så jeg kom i klasse med eline TAKKGUD. Og mange andre kule........ Vi gikk også over til rulleringsprosjet, som vil si at vi har et fag innen media i 2 uker, også rullerer vi da. Ifjor var det jo bare tull med masse innleveringer en uke og ingenting en annen uke. Digger løsninga.

WEB
I år fikk vi ny lærer. Og han er kul og kjempegrei, men savner litt vår forrige for å si det ærlig. Føler vi må laste ned nye ting hver time, og har egentlig ikke lært så mye til nå. Men oppgavene er ganske greie, og jeg får jo til det vi gjør så skal ikke klage! Den følelsen man får av å klare noe, og få et godt resultat er fantaaastisk. FOTO
DETTE ÅRET INNEN FOTO HAR IKKE VÆRT ANNET ENN EKSTATISK BRA. Har lært utrolig mye. Vi har nå en som heter Stein i fotofaget, og han er utrolig dyktig synes jeg, og han hører hjemme i et fotostudio, ikke i et klasserom! Han er også ganske streng. Har du han som fotolærer og tar bildene dine på auto går nok den karakteren i dass. Eller om du tar bildene på manuell instilling men egentlig ikke har peiling på hva du holder på med er det også en veldig dårlig ting. Men jeg er utrolig glad for at vi har han. Hadde han ikke vært streng, hadde vi jo ikke lært en dritt. Dette året til nå har jeg lært utrolig mye om lyssetting, bedre planlegging av et bilde og hvordan fotoinstillingene virkelig funker. Det er gøy å tenke på at vi i klassen faktisk kan se hvor lysene står, hva slags lys som er brukt og hvilke innstillinger og planlegging som er brukt i et helt ukjent bilde. Så til dere som skal gå media, kryss fingrene for at dere får Stein i foto. Stein sa faktisk at dette var et av de beste bildene han hadde sett i hele høst(før jul). Tror både meg, og gruppa mi ble ganske ekstatiske inni oss da.
Stress å redigere vekk det grå i hjørnene...

LYD
I lyd har jeg også lært mye. Vi har hatt mye radio dette året, i tillegg en radiosending for hele skolen. Var faktisk kjempegøy! Og jævlig flaut. Ser fram til mer lyd! Vi har faktisk ikke hatt så mye til nå.

GRAFISK 
Dette året har oppgavene i grafisk overgått seg selv. De har blitt myyye gøyere enn i første klasse. Vi har blant annet lagd interiørbrosjyre, solbrillereklame og shampooflaske. Nå skal vi lage produktplakat og festivalplakat! Gleder meg!  
         


JOURNALISTIKK
Vi har hatt journalistikk en gang til nå, ettersom vi har gått over til rulleringsprosjekt. Da skulle vi skrive en artikkel om JUL (!?!?!? why). Jeg fikk helt skrivestopp og klarte seriøst ikke å skrive mer enn et par setninger. Men om en uke skal vi lage tv-repostasje og da skal jeg ta journalistikken med storm altså.... hah.

PTF
Som alltid er PTF best. Jeg og Eline har tatt en god del bilder, jeg har laget en nettside for meg selv og vi har laget holdningskampanje for dyrebeskyttelsen og kreftforeningen (som rocka). For dere som ikke vet forksjellen på en reklame og en holdningskampanje er det at reklame skal selge et produkt eller en tjeneste, mens holdningskampanjer skal på en måte endre eller forsterke meninger og holdningen hos folk. Nå holder jeg og Eline på med et ganske stort prosjekt, nemlig å lage magasin! Er ingen slappe ptf timer for å si det sånn, utroooolig mye å gjøre!


Rigge riggesen i studio! Her gjør vi oss klare for produktfotografering.


Et nesten ferdig produktfoto.


Og et uredigert (!!) bilde vi skal ha i moteserien i magasinet. Tror egentlig bare det er støyet i hjørnene og litt finpussing vi skal ha vekk her, elsker dette bildet!

Så nå vet dere kanskje litt mer om Medialinjen på Møglestu! Hvis dere vil ha mer informasjon kan dere sjekke ut moglestu.no/mk, hvor dere blant annet kan se meg i en film! Trodde selvfølgelig vi ble fotografert så jeg står jo som en retard med peacetegn i flere timer......

Håper dette var litt til hjelp for dere som både er interrester og nysjerring, og dere som har planer om å søke! 

 


16.01.2013   SKOLE   Ingen kommentarer

TRE GUTTER OG ET STIGESPILL

De fleste av dere har kanskje fått med dere at jeg går på meida & kommunikasjon, og på trinnet mitt er det 4 gutter (Jørgen, Aksel, Håkon og Mads) som har laget et eventyr! Filmen er utrolig vittig, og verdt å se! 
 Creds og sånn blabla. 


04.11.2012   SKOLE   Ingen kommentarer

nettsidefuck

Sitter på skolen og venter på at klokka skal bli 0920, fordi da skal jeg fremføre nettsiden jeg har laget. Har glemt så mange småting! Forsideknapp og navn på den kolonnen der det pleier å stå navn. Hahah. Pluss at flash galleriet mitt klikka, og mange bilder har plutselig bare forsvunnet. 

Så jeg regner ikke med en kjempegod karakter, selvom nettsiden min ser fin ut.


gammelt bilde.
 


21.02.2012   SKOLE   1 kommentar

besøk fra 10.klasse

Om en time kommer det folk fra 10.klasse rundt om i agder for å besøke skolen, vi skal ha en del, også blir de delt opp i grupper på 3-4 også skal vi ha vårt eget innlegg i våre grupper på 3. 3 grupper skal lage film, og to skal ta bilder. så blir det redigering og framføring av bildene. må jo også fortelle dem litt om hva vi holder på med, da :-) 


finapia idag


16.11.2011   SKOLE   Ingen kommentarer

godt humør på media


WOOPWOOP. /forrige fredag.


21.09.2011   SKOLE   1 kommentar

bilder fra idag
25.08.2011   SKOLE   5 kommentarer
hits