PHOTOSHOP FORDYPNING

Atm sitter vi å venter på at bildene våre fra photoshopfordypningen skal bli printet! Så derfor har jeg ingenting å gjøre. Tenkte at siden hele poenget med blogging dette året var for å gi dem som er usikre på livet her på Danvik litt insight så derfor kan jeg forklare greia med fordypning! 

To ganger i løpet av året har vi fordypningsfag. Dette varer i 2 uker per gang, så det blir altså en mnd til sammen med fordypning. Det er utrolig mye kult man kan velge mellom. Jeg valgte først 3D-printing (for de som ikke vet, dette er da når man lager et objekt på datamaskinen også printer man selve objektet ut med en 3D printer) men siden programmet drepte hele pcen min, også fordi at Espen, min fotolærer sa at det var ledige plasser i hans fordypningsklasse, Photoshop. Så byttet likesågreit over til hans klasse. Det er også mye annet gøy å velge mellom. Tar jeg ikke helt feil er det litt forskjellig fra år til år, men dette året var det ting som manusskriving, revy, musikkproduksjon, filmlaging osv. Uansett så er det veldig mye spennende og velge mellom!

Photoshopklassen har i det meste jobbet med forskjellige teknikker den første uken. Da var det typisk bytte bakgrunn, retusjering, sminke, farger, lyssetting, sammensetting av forskjellige bilder og den type ting. Uken etter, altså denne uken var oppgaven og lage og levere et valgfritt egenredigert bilde. Jeg har veldig sykt frem og tilbake på hva jeg skulle lage og levere, men som sagt så venter vi på at bildene blir printet ut, så skal vi lime dem på kappaboard og ha utstilling imorgen. Noe jeg ikke får vært med på fordi jeg skal hjem og må ta en tidlig buss.


Dette er nå bildet jeg valgte å gå for! Dette er satt sammen av 3 forskjellige bilder, og inneholder en goood del redigering. Jeg visste hele tiden at jeg ville ha noe under vannoverflaten, ettersom det er noe som er vanskelig for en folkehøgskoleelev å knipse selv. Dessuten liker jeg det at det ser ut som hun ikke beveger på seg i vannet, og jeg elsker fargene og stemningen det gir. Det forrige bildet jeg egentlig skulle gå for er satt sammen av nesten 20 bilder, men endte opp med å se veldig rart ut. 

Men jeg tok likevel å bare fjernet mye av effektene nå bare så jeg kan vise det uten å grave meg et hull av pinlighet. 

Ser man nærme så får man øye på de kuuule fiskehudeffektene jeg har laget på huden hennes. Noe jeg synes ble fett. Har har jeg fjernet kanskje 10 forskjellige lag som var på det første utkastet. Det hadde en sunket båt, fisker, jellyfish, sykt mye bobler, et rev og litt sånn. Og ja, det er brukt samme bakgrunnsbilde på begge bildene.

Hvilket er best a? Jeg sier det øverste. 


30.10.2014 DANVIK 14/15   4 kommentarer

BEHIND THE SCENES: SAME HOUSE

YO! Endelig skal jeg dele noen bilder jeg tok under innspilling av musikkvideoen til Karou - same house! Jeg har ikke delt noe av dette enda grunnet at bildene kan avsløre for mye, noe jeg så da jeg kikket igjennom bildene. Noen av bildene er vist smått på facebook og 1 bilde i et tidligere innlegg, men ellers ikke i det hele tatt! Men nok om det! 

Karou er en fantastisk kunstner og egenprodusert artist! Han lager alt selv og med egne penger. Det er noe jeg synes er utrolig inspirerende og sinnsykt fett. Det kom også veldig godt til syne da jeg var med på innspillingen. Å se noen som er så målsatt, har så mye kontroll og er så bevisst på hva resultatet skal bli er faktisk helt fantastisk! Det var en utrolig gøy dag og jeg koste meg som bare det! 

Videoen ble også vanvittig rå, mener jeg. Jeg har jo gått rundt så lenge og sett for meg hvordan resultatet skulle bli og det overgikk mine forventninger! Gøy å tenke på at jeg stod rett på siden og knipset bilder og spiste skiver, hahaha! Jeg vil anbefale alle å se videoen! Finner jo ofc ikke noe embed kode så da blir det link! Tror også det er bedre for opplevelsen og ta en titt på musikkvideoen før man ser bildene! 

https://www.radiojavan.com/videos/video/karou-same-house-(ft-ali-magic-mg-mana) 
26.10.2014 BILDER   1 kommentar

BLACK LACE

Et par bilder av skjønne Marte som var modell for meg forrige mandag! Vi hadde egentlig ikke en spesiell plan for bildene, men oppgaven var å ta noen vanlige portretter(typ skolebilder, ikke postet her) og noen litt mer kreative. Vi var i blackbox og i studio og fotograferte og planen var egentlig bare å få frem forskjellige utrykk etter inspirasjonsbildene vi tidligere hadde funnet. Jeg var egentlig ganske usikker på hvordan jeg ville gjennomføre bildene, men lyssetting og rekvisitter var jeg veldig sikker på - dermed tok vi det bare derfra. Resultatet ble en slags dyster og mørk danser ut ifra min egen mening, og det er noe jeg er fornøyd med og noe som passer fint fordi Marte ikke er så glad i å smile på bilder! 
Modell: Marte Mestad
Fotograf: Julie Storaas aka mej mej mej 


20.10.2014 DANVIK 14/15   3 kommentarer

MUSIKK: KOMPLETT HVERDAG

Hællæ peeps. Nå har vi startet en uke med fordypning og jeg har 3D-printing! Vi har såvidt startet, men blir gøy å se hva vi får til å lage og hva resultatet blir om to uker! 

Siden jeg ikke har noe å poste, så legger jeg ut musikken som gjør hverdagen min komplett for tiden, noe gammelt og noe nytt! Soundcloud ødelegger egentlig hele flowen i dette innlegget, men denne finnes ikke på youtube og den er rett og slett for amazing til å ikke deles. Denne hørte jeg først på lørdag da vi var på Z og filmet moteshow. 


20.10.2014 MUSIKK   Ingen kommentarer

CHI ART OF HAIR: BEHIND THE SCENES

HEII, lenge sia nå! 

Har egentlig ikke skjedd noe særlig siden sist, har vært hjemme i en uke pga høstferie også har jeg bare vært på skolen. Har hatt en del prosjekter på skolen men viser ikke det helt enda!

Igår fikk vi tilbud om å ta over et foto/film oppdrag fra læreren vår Espen, som gikk ut på et dekke et event for Chi Art Of Hair hvor vi skulle ta portrettbilder og filme både behind the scenes og et moteshow som fant sted på Z tidligere ikveld. Det var en utrolig gøy og lærerik opplevelse, og mange flotte mennesker! Er egentlig ikke så utrolig mye mer å skrive om det uten at det bare blir masse surr, men det var iallefall utrolig kult å se hvordan det faktisk er når modeller gjør seg klare til å gå på catwalken! 

 

ps: siden dette bare er backstage foto og det var veldig mørkt på lokalet så er det mye støv/støy på bildene og disse brukes bare som dokumentasjon.

Takk til vår kjære lærer som ga oss muligheten til å dekke dette eventet! Ting som dette gjør at vi lærer 100 ganger mer enn å ta bilder av medelever i studio og det er helt fantastisk!  


19.10.2014 DANVIK 14/15   1 kommentar
hits