PARIS ++

Litt lenge siden nu! Siden sist har jeg vært hjemme en helg, hatt forbredelser til Paris tur og vært i Paris. Har i tillegg vært alene to helger på rad (aka uten kaja) som har vært sjuukt merkelig. 

Hjemmehelgen var fantastisk fin! Fredagen var det duket for halloweenfest som var fantastisk morro! Jeg skulle kle meg ut som maleficent, men det sløyfet jeg 5 min før festen startet siden hornene ikke ville sitte ordentlig fast. Så da ble det bare å tegne noen kutt i ansiktet og ta blå øyenskygge på leppene for så å være død eller noe i den duren. Gikk ikke heeelt som planlagt, men var en vellykket kveld uansett! Lørdag var kosedag og jeg så film med Humu og møtte andre gamle kjenninger<3 Alenehelgene derimot var det motsatte. Jeg har kost meg alene, for alenetid er noe man ikke får mye av på folkehøgskole/internat. Men internettet var nede den første helgen så den gikk mest til gta og pakking.. Denne helgen har jeg gjenopptatt serien Heroes, pakket ut og redigert film og bilder!

Paris var også helt fantastisk. Jeg var litt usikker først med tanke på at jeg ikke har blitt superkjent med klassen men denne turen gjorde virkelig susen. Har vært mye intern humor, mye latter, mye lærdom og en god dose shopping! Kan ta en liten oppsummering som jeg alltid gjør når jeg har vært på reise!

dag1:
Vi ankommer Paris ganske sent og målet for kvelden er å finne hotellet og deretter få oss noe å spise. Hotellet er ikke så mye å skryte av, men det var gode senger og gratis wifi. Jeg hadde ikke så mange klager å komme med. Baderommet var derimot dritt. Såvidt tilgang på varmtvann og det var ikke blitt vasket. Vi dro til en resturant som het hippotamius(? eller noe) som lå rett ved Rebubliqe. Her var maten jævlig dyr, altså typisk norsk resturant priser. Noe som suger når man er i utlandet, for man forventer ofte at maten er billigere. Jeg var fast bestemt på å bestille det billigste. Endte selvfølgelig opp med å kjøpe en relativt dyr burger. MEN den var så godt at den var verdt pengene! Smeltet cheddar <333
dag2:
På agendaen denne dagen var Eiffel tårnet. For meg var det ikke sånn jehu fordi jeg har sett det før. Men hadde aldri vært oppe i tårnet, noe vi var denne gangen. Utrolig fin utsikt! Jeg og et par av jentene orket ikke å dra helt til toppen så vi dro litt før de andre for å finne mat. Vi dro tilbake til Trocadero som er rett over elven for tårnet. Der var noen gutter fult i gang med danseshow, noe som var utrolig gøy! De dro også med opp en liten jente på scenen, utrolig søt var hun! Senere dro vi på en resturant i nærheten, hvor etter min mening maten ikke var noe å skryte av. Deretter dro vi mot en handlegate jeg ikke husker hva het, og som jeg ikke heller brydde meg noe om pga økonomien min. Jeg, Anita, Petter og læreren vår Espen dro tilbake til hotellet mens resten ble igjen for å shoppe.


 

dag3:
Kirkedagen vår. Vi var på både Notre Dame og Sacre Coeur! Fantastisk fine kirker. Føler det er noe med det å besøke kirker på storbyferier. Det er bare noe helt annet enn de vanlige kirkene vi har her i Norge. Rett ved Sacre Ceour er det en ganske stor trapp hvor man kan se utover Paris. Vi satt oss ned der og spiste baguetter mens vi hørte på harpemusikk fra en mann som spilte i trappen. Kan love dere, da han spilte La vie en rose hadde jeg den sykeste Paris-følelsen noengang! Det var også en asiatisk artist der som spilte inn musikkvideo! COOOOL. Ikke at jeg har anelse på hvem det var. På Notre Dame var det en mann som hadde fuglemat og lot folk komme å mate duene. Embla ville prøve, og hun fikk duer OVERALT. Utrolig gøy! Senere på kvelden dro vi til et kjøpesenter som heter Les Halles. Der holdt jeg ut 1 time før jeg fikk helt heteslag. Det å gå i tykke klær og drasse med seg kamerautstyr er ikke helt prikken over i'en. Så jeg og Anita dro tilbake til hotellet på egenhånd. Aka vi tok metoren helt alene. Og vi klarte det helt fantastisk om jeg skal si det selv. Det er ikke det letteste om man ikke kan slikt fra før. Men nå kan jeg si at jeg forstår metrosystemet i Paris. NICE. dag4:
Paris Photo! På veien til PP fikk vi gått litt i Champs Elysees. Der var de godt i gang med rigging av julebodene! Det er virkelig en opplevelse å gå i den gaten rundt juletider. Nydelige lys, fine boder og mye gøy å se. Synes det er litt surt at bodene ikke var klare.. Paris Photo var også utrolig fint. Veldig slitsomt, men rene inspirasjonsbygget.  Fikk også med meg et par nye navn jeg har sjekket opp i senere, og vi møtte også Rune Guneriussen og fikk sett bildet han hadde utstilt. Senere på kvelden dro vi til en resturant for å spise 3 retters. For meg gikk det i rått kjøtt til forrett, entrecote til hovedrett og sjokoladefondant til dessert. Og ingen av delene var noe særlig å skryte av. Det som var noe å skryte av var stemningen i mellom oss i klassen! Gode samtaler, mye interne greier og bare herlig selskap! 

Har desv ikke redigert noen bilder fra Paris photo sååå gidder jeg ikke å redigere noe nå fordi jeg er så trøtt.Dagen etter dro vi jo hjem så er ikke så mye å fortelle fra det! Var alt i alt en fantastisk tur. Nå sitter vi i klassen og planlegger Danvikkveld, som foregår slik at vi i klassen har 1 time på fredag og fylle med gøy og underholdning for resten av skolen. Dette går på rundgang og er liksom en greie her. Mer om den en annen gang!  

Skriv en ny kommentar
hits